Saç Dökülmesi Nedenleri? Sayfa Görüntülenme : 43290

Saç dökülmesi neden olur? Saç dökülmesini önlemek, saçları daha gür hale getirmek için neler yapmalıyız?

Saç Dökülmesi Nedenleri?

Günümüzün en yaygın sorunlarından biri olan saç dökülmesinin kişiden kişiye değişkenlik gösteren birçok nedeni olabiliyor.  Uzman görüşlerine göre, kişilerde günlük 50-100 saç teli dökülmesi gayet normal ancak bunun üzerinde bir saç dökülmesi sorunu varsa mutlaka nedenleri araştırılmalıdır. Eğer yoğun bir saç dökülmesi yaşıyorsanız mutlaka bir hekime başvurarak size özel olan bu saç dökülmesi durumunun öğrenmeniz gereklidir..  

Nitekim, saç dökülmesi genel bir sorun olmanın yanında estetik görünüm açısından da kişilerin psikolojisini olumsuz etkileyebiliyor.

Temel nedenlerini aşağıda belirttiğimiz, saç dökülmesi sorununun karşısında önlemler alabilmek için ‘saç dökülmesi için önlemler’ adlı makalemizi inceleyebilirsiniz. 


Vitamin ve mineral eksikliğine Bağlı Saç Dökülmesi

Saçların beslenmek için ihtiyaç duyduğu en önemli vitamin ve minerallerin başında; D vitamini, Biotin, Çinko, Demir, B12 ve Folik asit gelmekte. Her ne kadar beslenmenize dikkat etseniz de eğer bu vitaminleri yeterli seviyede almıyorsanız saçlarınız maalesef ki beslenemez ve beslenemeyen saçlar cansızlaşır ve zaman içinde dökülmeye başlar. 

Zaman zaman yaptıracağınız tetkiklerle hangi vitamin ve minerallere ihtiyacınız olduğunu öğrenebilir ve vitamin mineral takviyeleriyle saç dökülmesi sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. 

Ayrıca vitamin ve mineral eksiklikleri saç dökülmesi yanında sürekli yorgunluk, uykusuzluk hali gibi birçok farklı soruna sebebiyet vermektedir. Mutlaka beslenme alışkanlığımızda vitamin ve minerallere yer vermeliyiz. 


Genetik faktörlere Bağlı Saç Dökülmesi

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki ailesinde kellik sorunu olan bireysel saç dökülmesi sorunlarını daha sık ve yaygın olarak yaşamaktalar. 

Elbette erkek ve kadınlarda ortaya çıkan saç dökülmesi farklı nedenlere dayanabilmektedir. Ancak erkeklerde görülen saç dökülmesi genel olarak %60 ağırlıklı görülen hormona bağlı bir saç dökülmesi durumudur. Yaş ilerledikçe artış göstermeye devam eder. 

Tiroit Hormonları Kaynaklı Saç Dökülmesi

Birçok nedeni olan saç dökülmesinin yaygın görülmeyen ancak zaman zaman ortaya çıkan bir diğer nedeni de, tiroit bezinin az çalışmasıdır. 

Diğer bir deyimle, hipotiroidi durumunda sadece saç değil vücut kıllarında da dökülmeler görülebilmektedir. Ancak tiroit hormon tedavisi akabinde ortalama 2 ay içinde saçlar eski formuna kavuşmakta ve dökülmeler sona ermektedir. 


Deri problemlerine Bağlı Saç Dökülmesi

Genetik faktörlerden bağımız olarak sonradan ortaya çıkan, iç hastalıklar veya deri hastalıkları da saç dökülmesine neden olmaktadır.  

Mantar hastalıkları, akne, sedef hastalığı ve egzamalardan etkilenen saç derisinde dökülme meydana gelmesi çok olağan bir durumdur. Bu hastalıkların tedavisi ile bu dökülmeler de durdurulabilir. 


Strese Kaynaklı Saç Dökülmesi

Günlük hayatta pek çok sağlık sorununa davetiye çıkaran bir diğer konu aşırı stres..

Özellikle stres kaynaklı ortaya çıkan psikolojik rahatsızlıklar ve bu rahatsızlıkların tedavilerinde kullanılan anti depresan türü ilaçlarında saç dökülmesini tetiklediği görülmektedir. 

Bu tip durumlarda vitamin takviyelerine başvurulmalıdır, saçları koruduğu uzattığı dökülmeyi önlediği söylenen bir takım karışım ve ilaçların bilinçsiz kullanımı sonrasında saçlar ve saç kökleri daha fazla zarar görebilmektedir. 

40 Günden fazla süren saç dökülmesi durumu ciddiye alınmalı ve bu anlamda bir hekime başvurulmalıdır. 


Hızlı Fiyat Al

Saç Ekim Fiyatı Öğren
loading